09173119959 مشاوره
ریشه کلمه ok چیست

تاریخ انتشار : سه شنبه 30 مهر 1398 ( 10:20:27 )

بازدید : 1880

ریشه یابی کلمه OK

روایت اول:
از جنگ های قدیمی شرع شد:
آیا میدانستید که: در زمان جنگهای باستانی هنگامیکه سپاهیان بدون تلفات از جنگ بر میگشته اند پلاکاردی حمل میکردند که روی آن نوشته بود:


"0 Killed".
From here we get the expression "O.K." which means all is good.
)تعداد تلفات( Killed.0)ریشهOKاز این اصطلاح است.

 

روایت دوم:  

  از یک شوخی شروع شد:

روزنامه‌های آمریکایی در اواخر دهه ۱۸۳۰ به شکل تمسخرآمیزی کاری راشروع کرده بودند و مخفف‌های مثلا جالب را چاپ می‌کردند و یک مقاله‌نویس در روزنامه «بوستون مورنینگ پست» هم به عنوان یکی از این شوخی‌ها، مخففی ساخت به شکل«.o.k».

وی برای ساخت این مخفف، شکلی نادرست از کلمه«all correct» (تماما صحیح) را به صورت «» در نظر گرفت و دو حرف اول آن را به صورت«.o.k» مخفف کرد.

 

زمانی از این شوخی نگذشته بود که دشمنان اندرو جکسون، هفتمین رئیس‌جمهور ایالات متحده شایعه‌ای به‌راه انداختند که این رئیس‌جمهور، سواد درست خواندن و نوشتن ندارد و به عنوان شاهد این مدعا گفتند که وی اگر سواد داشت اجازه نمی‌داد کلمات غلطی مانند «اوکی» در رسانه‌های کشور چاپ شود.

همین، آغاز شهرت و رواج اوکی بود. چیزی نگذشت که متصدی‌های تلگراف قرار گذاشتند تا برای اعلام وضعیت رفع خطر یا همان وضعیت عادی، از O.K.استفاده کنند و پس از آن دیگر کسی نتوانست جلوی رواج روزافزون آن را بگیرد.

 

روایت سوم:

از یک انبار دار بی سواد بریتانیایی:

 کلمه ی OK ریشه ی بریتانیایی داره، از اونجایی که دلیل علمی (ادبیاتی) برای پاسخ به این سوال که OK مخفف چیست؟ وجود نداره به تاریخ رجوع میشه؛ 
گفته میشه در اوایل دهه ی ویکتوریا در یکی از بزگترین انبارهای کالای بندر شهر (لندن) کارگران زیادی کار میکردن، اکثر اونها بیسواد و یا کم سواد بودن، رئیس انبار کالا یکی از کارگران رو به کار میگیره و توضیح میده که یکی یکی کالاهای بسته بندی شده رو چک کنه، در صورتی که همه چیز درست بود روی اون مشخص کنه و کنار بگذاره.. کارگر کم سواد (بی سواد!) هم پس از چک کردن بسته ها میخواسته روش بنویسه "همه چیز درسته!" که به انگلیسی میشه All Correct ، از اونجایی که میدونید اگر چه حرف اول این دو با A و C شروع میشه اما O و K تلفظ میشه و کارگر مذکور کم سواد بوده، تلفظ دو حرف اول رو به طور اختصار روی بسته ها مینویسه: O.K 
بعد از اینکه رئیس انبار برای بازبینی کارها میرسه، با تعجب هدف از عبارت OK نوشته شده روی جعبه ها رو میپرسه و بعد از توضیح کارگر همگی خوششون میاد و از اون پس ابتدا در اون انبار، بعد تمام انبارها و بعدها کل انگلستان و کشورهای انگلیسی زبان این عبارت کم کم گسترده میشه... تا به امروز که این عبارت به صورت کلمه ای واحد در اومده و استفاده میشه. (Okey)

 

روایت چهارم:

برگرفته از یک هفته نامه آمریکایی که به ریشه یابی این کلمه پرداخته:(مشابه مورد دومی هست)

واژه «اوکی» امروزه یکی از پرکاربردترین واژه‌ها در بسیاری از زبان‌ها است و از نظر گسترش در سطح جهانی، جزو بین‌المللی‌ترین واژه‌ها به‌شمار می‌آید. هفته‌نامه آمریکایی نیوزویک در مقاله‌ای تازه به بررسی پیشینه و کاربرد این واژه پرداخته که در بخش‌هایی از آن چنین می‌خوانیم:

 

واژه اوکی از کجا آمده؟ آیا روزی به طور اتفاقی این واژه به ذهن یک نفر خطور کرد و بعد هم همه شروع به استفاده از آن کردند و بعد هم جهانگیر شد؟ کتابی نوشته «اَلِن مِت‌کالف» که به تازگی در این مورد درآمده می‌تواند راهگشای پاسخ به این پرسش‌ها است. مت‌کالف در این کتاب که «اوکی: قصهٔ عجیب برترین واژهٔ آمریکا» نام دارد مدعی می‌شود که «اوکی» برترین ابداع آمریکایی است. این مدعا البته سؤال‌برانگیز است. «اوکی» چطور می‌تواند یک ابداع باشد؟ و آیا این واژه کوچک می‌تواند از موزیک جاز، بیس‌بال و تلفن و کارتون سیمپسونز هم برتر باشد؟ باید با تعجب بگوییم که پاسخ به پرسش اول، بله، است. مت‌کالف در جست‌جوهای خود برای یافتن نخستین استفاده از کلمه اوکی به گوشه‌ای گمنام از یک روزنامه چاپ بوستون در تاریخ ۲۳ مارس ۱۸۳۹ رسیده‌است. بنا بر تحقیقات این نویسنده، داستان واقعی «اوکی» از این قرار است: محبوب‌ترین واژه دنیا، زندگی خود را به عنوان یک شوخی آغاز کرد. روزنامه‌های آمریکایی در اواخر دهه ۱۸۳۰ به طرزی «لوس» شروع کرده‌بودند به ابداع مخفف‌های مثلاً جالب و یک مقاله‌نویس در روزنامه «بوستون مورنینگ پست» هم به عنوان یکی از این شوخی‌ها، مخففی ساخت به شکل “.o.k”. وی برای ساخت این مخفف، شکلی نادرست از کلمه “all correct” (تماماً صحیح) را به صورت “oll korrect” در نظر گرفت و دو حرف اول آن را به صورت “.o.k” مخفف کرد. زمانی از این شوخی نگذشته بود که دشمنان اندرو جکسون، هفتمین رئیس جمهور ایالات متحده شایعه‌ای به‌راه انداختند که این رئیس جمهور، سواد درست خواندن و نوشتن ندارد و به عنوان شاهد این مدعا گفتند که وی اگر سواد داشت اجازه نمی‌داد کلمات غلطی مانند «اوکی» در رسانه‌های کشور چاپ شود. همین، آغاز شهرت و رواج اوکی بود. چیزی نگذشت که متصدی‌های تلگراف قرار گذاشتند تا برای اعلام وضعیت رفع خطر یا همان وضعیت عادی، از O.K. استفاده کنند و پس از آن دیگر کسی نتوانست جلوی رواج روزافزون آن را بگیرد و به قول مت‌کالف نخستین واژه‌ای که بر روی کره ماه از زبان انسان درآمد هم عملاً باید همین «اوکی» بوده‌باشد. مایه دلگرمی اما جذابیت بزرگ این کلمه کوچک در چه نهفته است؟ «الن مت‌کالف» در کتاب خود سعی می‌کند چند توضیح در این زمینه ارائه کند.

برچسب ها :


آخرین مطالب وبلاگ سیرن

خدمات طراحی سایت سیرن