09173119959 مشاوره
خاطره نویسی چه اثراتی بر روح و جسم می گذارد؟

تاریخ انتشار : چهار شنبه 29 دی 1395

بازدید : 2126

نوشتن خاطرات روزانه بهترین سنتی است که از سال های دور میان مردم رسم بوده و اکنون علم مدرن به دنبال فواید این کار است.

نوشتن خاطرات روزانه بهترین سنتی است که از سال های دور میان مردم رسم بوده و اکنون علم مدرن به دنبال فواید این کار است.

در دهه ی اخیر محققان مزایای نوشتن خاطرات روزانه و یا نوشتن اتفاقات خاص مانند از دست دادن کار، بیمار شدن یک عزیز یا کشمکش با دیگران را به طور توصیفی و با تمام جزئیات مفید دانسته اند چراکه ظاهرا این کار در سلامت جسمی و روحی اثر شگرفی می گذارد و نتایج زیر را به دنبال دارد:

  • کاهش فشار خون
  • بهبود عملکرد ریه ها
  • بهبود عملکرد کبد
  • کم شدن علائم آسم، سندروم روده ی تحریک پذیر و آرتریت روماتوئید
  • بهبود عملکرد سیستم ایمنی
  • بهبود حافظه ی کاری

تحقیقی که در سال 2013 روی بزرگسالان نیوزیلندی انجام شده نتایج حائز اهمیتی به دنبال داشته است. در این تحقیق آنهایی که اتفاق های ناگواری برای شان افتاده و 3 روز پشت سر هم به مدت 20 دقیقه مشغول نوشتن ناراحتی های شان بوده اند، 75% سریع تر از آنهایی که خاطرات شان را ننوشتند، به بهبودی دست یافتند.

 

 

 

تحقیقات بیشتر نشان داده اند کارمندانی که نوشته های توصیفی داشته اند، کمتر از کار غیبت می کردند یا بعد از استعفا دادن سریع تر کار دیگری پیدا می کردند.

لحظه ای به نوشته های قبل خوب فکر کنید. تنها 20 دقیقه نوشتن روزانه می تواند فشار خون را کاهش دهد، استرس را کم کند و دردهایی را درمان بخشد که اگر برای آنها قرص مصرف کنید، بعد از بهبودی با عوارض جانبی آن باید دست و پنجه نرم کنید.

دلیل اثرگذاری نوشتن خاطرات روزانه بر سلامتی کاملا معلوم نشده، اما گفته می شود به خاطر کم کردن استرس است.

Pennebaker محقق و روانشناس می گوید:

نوشتن راجع به موضوع احساسی یا آسیب روحی باعث می شود فرد موضوع را تصور کرده و اضظراب هایش را در چهارجوب قابل تجسمی قرار دهد و نهایتا آن را حل کند. این کار باعث می شود فرد بهتر بخوابد و زندگی اجتماعی بهتری داشته باشد که همه ی اینها در بهبود سلامتی جسمی و روحیش اثر می گذارند.

اگر این صحبت ها برای شما قانع کننده بوده است، می توانید نوشتن خاطرات را جزء اهداف سال جدید تان قرار دهید. در ادامه نکاتی که در نوشتن خاطرات روزانه به شما کمک خواهد کرد، گفته می شود:

  1. با دست بنویسید

نوشتن با دست، بخشی از مغز را به نام دستگاه فعال کننده ی مشبک (RAS) تحریک می کند و تحقیقات نشان داده استفاده ی مداوم RAS باعث افزایش تمرکز می شود. نیز مهارت های حرکتی شما را به کار گرفته و جوری مغز را می آزماید که تایپ کردن نمی تواند.

  1. باید شخصی باشد و هرگز آن را ویرایش نکنید

بدون اینکه فکر کنید احساسات و افکار تان را روی کاغذ بنویسید. هرگز دفترچه ی خاطرات را به کسی نشان ندهید. نکات اصول زیبان فارسی یا غلط املایی در اینجا به هیچ وجه مطرح نیست زیرا اصل موضوع این است که احساسات خود را بیان کنید نه اینکه یک شاهکار بنویسید.

  1. دفتر خاطراتی را بخرید که دوست دارید

 

 

 

از آنجایی که قرار است زمان زیادی به آن دفتر نگاه کنید، بهتر است زیبا باشد یا تصویری داشته باشد که به شما الهام می بخشد.

به مغازه ی لوازم تحریر فروشی بروید و دفتری خط دار تهیه کنید که حتما بندی داشته باشد که هر بار که کارتان با آن تمام شد صفحه ی آخر را با آن نشانه گذاری کنید تا مجبور نباشید برای پیدا کردن صفحه ی آخر مدام ورق بزنید.

  1. هر روز به مدت 15-20 دقیقه بنویسید

همانند مدیتیشن، مداومت در نمود آثار مثبت ناشی از نوشتن خاطرات، مهم است. برخی اول صبح شروع به نوشتن می کنند تا انرژی لازم را از آن بگیرند، برخی نیز عصرها می نویسند تا اتفاقات روز را قبل از اینکه فراموش کنند، با نوشتن اسیر کنند. باید ببینید چه وقت از روز یا شب مناسب حال شماست.

برچسب ها :


آخرین مطالب وبلاگ سیرن

خدمات طراحی سایت سیرن