09173119959 مشاوره
پدران IT

تاریخ انتشار : جمعه 22 خرداد 1394

بازدید : 2699

حتما برای شما پیش آمده است که القابی چون پدر فیزیک، شیمی و ... را شنیده باشید اما آیا تا به حال با خود اندیشیده اید که در زمینه IT نیز از القابی چون پدر IT استفاده می شود؟

پدر IT به چه کسی گفته می شود؟

کسی که طراح است و از نیروی لازمه برای ساخت یک محصول خلاقانه یا متحول کننده بر خوردار باشد. (البته در زمینه IT)

شخصا آشنا شدن با این دسته از افراد که در سایت های گوناگون مورد بررسی قرار می گیرند جالب است، البته لازم به ذکر است که این بررسی از سال 2008 آغاز شد و با نظرات گوناگون از سوی سایت های متعدد رو به رو شد آنچه که در ادامه می آید نام این افراد به همراه رزومه کوتاهی از آنهاست:

 

 

1. ری تام لینسون  (Ray Tomlinson)

از این به بعد زمانی که برای دوستان خود ایمیل می زنید و یا به هر دلیل تجاری از Email استفاده می کنید دعای خیری در حق برنامه نویسی با سابقه  یعنی ری تام لینسون که به پدر ایمیل معروف است، بکنید.

اولین ایمیل جهان توسط این فرد در سال 1971 ارسال شد. همچنین او برای اولین بار کاراکتر @ را به عنوان جدا کننده نام کاربر ایمیلی از نام دستگاه کاربر در آدرسهای الکترونیکی معرفی کرد. در اوایل دهه 60 کاربران یک ابرکامپیوتر می توانستند پیامهای محدودی بین یکدیگر رد و بدل کنند اما تا سال 1971 ایمیل به شکلی که امروزه وجود دارد، یعنی قابل انتشار در شبکه است، وجود نداشت همچنین شبکه اینترنت هم تنها آرپانت بود.

 

2.مایکل هارت  (Michael Hart)

زمانی که ما در فرصتی اندک به دنبال مطلبی هستم و فرصت جست و جو در کتابخانه که بسیار وقت گیر می باشد را نداریم، چه باید کرد؟ اولین فکری که به ذهن من می رسد جستجو در نت است البته راستش را بخواهید اگر حتی من زمانش را هم داشته باشم باز هم اولین انتخاب من جستجو در نت است همچنن فایل های متنی که جزء کتابخانه های الکترونیکی محسوب می شوند، این فابل ها برای اولین بار توسط مایکل هارت ایجاد شد.

وی بنیان گذار پروژه گوتنبرگ بوده  و خود اولین کتابخانه دیجیتال دنیا را گردآوری کرد. در اینکه ایده  او زمینه ساز  فرصت هایی چون نشر الکترونیک و آموزش مجازی شده است، بحثی وجود ندارد.

اولین ایمیل جهان توسط  ری تام لینسون در سال 1971 ارسال شد

3. گری تورک  (Gary Thuerk)

هر بار که وارد Email خود می شوید با چند Email تبلیغاتی که از شرکت های متفاوت می باشد، مواجه می شوید.

اولین هرزنامه یا همان Spam در تاریخ 3 می سال 1987 در شبکه آرپانت به 393 دریافت کننده ارسال شد. این پیام توسط گری تیورک ارسال شد و حاوی تبلیغاتی از مدل جدید کامپیوترهای DEC بود. به عبارت دیگر گری تیورک افتخار ارسال اولین اسپم تاریخ را داراست به طوری که نام وی در کتاب رکوردهای گینس هم به ثبت رسیده است.

پدران it

4.اسکات فلمند  (Scott Fahlman)

در سال 1912 شخصی به نام امبروز بیرز ، از /___\ برای رساندن مفهوم یک دهان خندان استفاده کرد.

در 1953 برای اولین بار از دو نقطه و یک نیم‌دایره برای نشان دادن حالت چهره انسان استفاده شد. در سال 1963 با استفاده از علامت ها، چهره انسان بازسازی شد ، برای این کار از از یک خط تیره زرد با دو نقطه سیاه برای نشان دادن چشم و یک علامت گود برای نشان دادن دهان استفاده شد. این کار به وسیله شخصی به نام هاروی بال انجام شد و به سفارش یک شرکت بیمه بزرگ بود.

اما شکلک‌های بسیار مشهور   پدران it   و  پدران it   به وسیله آقای اسکات فالمن ابداع شد. ایشان دقیقا نخستین بار در

19 سپتامبر سال 1982 پیام الکترونیکی به شرح زیر به یکی از کامپیوترهای دانشگاه Carnegie Mellon ارسال کردند:

 

I propose that the following character sequence for joke markers

پدران it

 

 

Read it sideways.  Actually, it is probably more economical to mark things that are NOT jokes, given

 current trends.  For this, use

پدران it

 

این اشکال بر پایه کدهای اسکی تحت نام شکلک ها ( Smiley ) ، مورد استفاده قرار می گیرد.

اسکات بر این  باور بود که  با این کار می توان به متون خشک روحی با طراوت و شاد بخشید. همین خلاقیت به ظاهر ساده وی، امروزه در صد ها برنامه پیام رسان اینترنتی کاربرد دارد.

 

 

 مارک اندرسن  (Marc Andreessen)

مارک اندرسن کسی بود که دنیای وب گردی را متحول کرد. بدین صورت که به مرورگری نام موزاییک  ابداع کرد که بعد نامش به نت اسکیپ تغییر یافت. وی زمینه ساز مرورگرهای مدرن امروزی است.

نکته مهم در زمینه ساخت مرورگرها این بود که تا آن زمان مرورگرها توانایی نمایش عکس به همراه متن را نداشتند و عکس‌ها را در فایل‌های جداگانه‌ای نشان می‌دادند.

اندرسن و همکارش مرورگری را برای نمایش مستندات HTML و با امکان نمایش عکس و متن در کنار یکدیگر طراحی کردند و نام Mosaic را بر آن نهادند.

وی پس از جنگ اول مرورگرها و شکست نت اسکیپ متمایل به کسب و کار های دیگر پیدا کرد و در پروژه هایی همچون نینگ، دیگ و توییتر سرمایه گذاری کرد.

 

یارکو اویکارینن  (Jarkko Oikarinen)

با عبارتChat  آشنا هستید؟ می دانید چه کسی آنرا پایه گذاری کرد؟

اولین برنامه پیام رسان جهت گپ و گفت اینترنتی را Jarkko Oikarinen به نام خود به ثبت رسانیده است. این اختراع که به IRC موسوم شد به هنگام جنگ اول عراق و قطع شدن شبکه های رادیویی و تلویزیونی شهرتی دو چندان یافت.

رابرت تپن موریس معروف است که اولین کرم را روانه اینترنت کرد

 

رابرت تپن موریس  (Robert Tappan Morris)

بعضی وقت ها افراد ترجیح می شوند مشهور شوند حتی اگر نامشان به بدی یاد شود البته این فرد عملکردش خیلی هم صدمه زننده نبود چون باعث شد باگ گیری در نت ایجاد شود به هر حال رابرت تپن موریس معروف است که اولین کرم را روانه  اینترنت کرد و زمانی که بازار اینترنت داغ شد اولین ویروس را روانه سایت ها کرد.

 

دیوید بونت (David Bohnett)

دیوید بونت به همراه جان رزنر در سال 1994 شبکه اجتماعی GeoCities را ایجاد کردند. شبکه ای که افراد با عضویت در آن مشابه وبلاگ های امروزی می توانستند به رایگان برای خود صفحات اینترنتی بسازند. بدین صورت افراد زیادی از کاربران به سمت این سرویس روانه شدند و سایت های شخصی زیادی خلق شد. بعدها با ظهور شبکه های قوی تر ، این سرویس، جای خود را به نسل جدیدی از این سری شبکه ها داد و در سال 2009 به استثنای بخش اختصاصی کشور ژاپن برای همیشه تعطیل شد.

 

وارد کانینگ هم (Ward Cunningham)

حتما نام Wikipedia  را شنیده اید. کانینگ، برنامه نویسی آمریکایی بود که ویکی (wiki) را خلق کرد. محیطی برای تعامل و مشارکت بین افراد برای تولید محتوا که دایره المعارف رایگان ویکی پدیا یک نمونه معرفی شده و بزرگ آن است. نام ویکی یک کلمه مختص خطه هاوایی است که به معنای سریع می باشد.

 

سی بر باشیا ( Sabeer Bhatia)

فردی هندی که باشیا نام دارد و البته ساکن آمریکاست موسس سرویس محبوب ایمیل Hotmail است که استفاده از زبان HTML را در ایمیل های ارسالی بیش از پیش مرسوم کرد و توانست با رشد سرویس ایمیل خود محبوبیتی جهانی کسب کند. این سرویس در سال 98 میلادی توسط شرکت مایکروسافت به مبلغ 400 میلیون دلار خریداری شد.

برچسب ها :


آخرین مطالب وبلاگ سیرن

خدمات طراحی سایت سیرن